Dierverzorging/paraveterinair

Yvette Ribbers is vrijwilliger bij de Stichting Herpetofauna

Graag wil ik als vrijwilliger van stichting Herpetofauna en student van het Prinsentuin College hier iets vertellen over de stichting. Stichting Herpetofauna zet zich voornamelijk in voor reptielen, amfibieën, geleedpotigen en hun natuurlijke leefomgeving en voor hun soortgenoten in gevangenschap. 
Wij steunen projecten en onderzoeken in binnen- en buitenland om het welzijn van deze dieren in hun natuurlijke habitat te verbeteren.
 
Een bijvoorbeeld is een project in Thailand, Sakaerat Conservation and Snake Education Team (SCSET), voor de bescherming van Koningscobra's (Ophiophagus hannah) en vele andere reptielen die in dit gebied leven. Bij dit project wordt de migratie van de Koningscobra in kaart gezet en het gedrag wordt geobserveerd, om ze beter te kunnen beschermen. Ook worden mensen opgeleid tot ranger, om slangen te vangen in de dorpen en terug uit te zetten op een veilige plek, op deze manier worden er veel dieren gered van de dood.
 
Ook steunen wij Arco Nepal, een organisatie die zich inzet voor reptielen en amfibieën in Nepal. Met name de schildpadden in Nepal hebben het moeilijk. Door verlies van habitat, illegale handel en stroperij zitten veel soorten schildpadden op het randje van de afgrond. Op dit moment wordt er druk gewerkt om een kweekstation te bouwen voor verschillende bedreigde schildpadden met de insteek deze te kweken en gedeeltelijk groot te brengen, voordat deze weer uitgezet worden in hun natuurlijke leefomgeving.
 
Door middel van het staan op beurzen, evenementen en eigen projecten zamelen we geld in als stichting om dit te kunnen doneren aan de verschillende projecten en onderzoeken waar wij mee samenwerken.
 
Stichting Herpetofauna bestaat alleen uit vrijwilligers, allemaal liefhebbers van dieren, die zich enorm goed inzetten voor de stichting.
Klik hier voor het fotoalbum.
 
Meer informatie over stichting Herpetofauna en de projecten die wij steunen? Bezoek dan onze website: www.stichtingherpetofauna.com
Of bezoek (en like!) onze Facebook pagina: www.facebook.com/herpetofaunafoundation
 
Aanmelden als vrijwilliger? (Zeker doen!!) Dat kan via: vrijwilligers@stichtingherpetofauna.com
Of via mij op school!

Yvette Ribbers
Vrijwilliger stichting Herpetofauna
Klas 3vh1Aflammeren in Oisterwijk

Studenten van de opleiding Dierverzorging/ paraveterinair helpen ieder voorjaar  bij het aflammeren. Hieronder een indruk.


Een video van de organisatie van een evenement georganiseerd door studenten van niveau 3 en niveau 4 dierverzorging. Om het te beleven klik hier