Workshop hondentrimmen

Hondentrimmen
Vindt u het leuk om met honden om te gaan? Trekt het verzorgen van een vacht van eigen hond of honden in het bedrijf uw aandacht? Werkt u in een hondenasiel, pension of bij een dierenarts en heeft u al geruime kennis van honden? Dan is deze workshop een must om de nodige vacht- en materiaalkennis op te doen. Met onze vernieuwde workshop hondentrimmen krijgt u het vak goed in beeld en wordt uw interesse mogelijk groter om aansluitend onze basisopleiding hondentrimmen te volgen.De workshop

De workshop wordt gegeven op vier avonden van 19:00 tot 22:00 uur, inclusief koffie en thee. Tijdens de workshop krijgt u theorie- en praktijklessen met de volgende onderwerpen:

Theorie
  • Vachtkennis
  • Materiaalkennis
  • Overige handelingen (nagels knippen, verzorging ogen/oren/gebit, enz..)
  • Gedrag
  • HygiënePraktijk

  • Vachtverzorgingstechnieken
  • Borstel- en kam technieken
  • Hanteren  & gedrag
  • Wassen & föhnen
  • Plukken, knippen, uitdunnen en scheren
Trimmaterialen
De benodigde professionele materialen (borstels, kammen, tondeuses, tafels, stoelen, shampoos, etc.) zijn aanwezig waar u tijdens de praktijk uren gebruik van mag maken.

Honden
U dient zelf voor een geschikte hond te zorgen voor de lessen. De hond moet sociaal zijn voor soortgenoten en mensen. Teven mogen niet loops zijn.

De workshop wordt afgesloten met een bewijs van deelname. Er wordt geen toets of examen afgenomen.

Locatie
Trimlokaal, Prinsentuin College, Frankenthalerstraat 15, Breda

Kosten: 
€ 175,- (vrijgesteld van btw). Inclusief koffie/thee en bewijs van deelname. U dient zelf professionele scharen en werkkleding aan te schaffen. We kunnen u adviseren over welke scharen en informeren waar de geschikte verkooppunten zijn (maximale kosten €250). Verdere professionele materialen (borstels, kammen, tafels, stoelen, ed.) zijn aanwezig waar u tijdens de praktijkuren gebruik van mag maken.

Bijzonderheden
Deze workshop kan ook in ‘company’ uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw organisatie. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u.

Informatie 
Voor meer informatie kunt u terecht bij Geert-Jan van der Veeken, tel: 076 572 3939 en/of prinsentuincontractonderwijs@rocwb.nl

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze workshop via onderstaande link. U komt dan op de site van ROC West-Brabant waar u zich digitaal kan aanmelden. Uw aanmelding komt op deze manier automatisch bij ons terecht waarna u van ons een bevestiging ontvangt.
U kunt zich hier aanmelden voor deze workshop