Gewasbescherming C, distribueren bestrijdingsmiddelen

Algemene informatie
Sinds 1 juli 1996 is een licentie verplicht voor het beroepsmatig toepassen, verkopen en/of in opslag hebben van gewasbeschermingsmiddelen. Deze cursus bereidt u voor op het examen waarmee u 'Gewasbescherming C' kunt halen.

Deze cursus is bestemd voor beheerders dan wel medewerkers van verkooppunten van gewasbeschermingsmiddelen. U bent verantwoordelijk voor een goede en veilige manier van opslag van de bestrijdingsmiddelen. U houdt het calamiteitenplan up-to-date en instrueert anderen in de acties die zij moeten ondernemen. Bij het vervoer van de bestelde bestrijdingsmiddelen zorgt u ervoor dat de gebruikte auto aan alle eisen voldoet en de juiste vervoersdocumenten meegaan. Voor het adviseren van uw klanten is het noodzakelijk om Gewasbescherming B (bedrijfsvoeren) te behalen. Gewasbescherming C is alleen voor opslag en/of transport.

 

Cursusduur

In overleg.

Inhoud
We besteden tijdens deze cursus onder andere aandacht aan:

  • Transport
  • Opslag

Lesmiddelen
Prinsentuin College Contractonderwijs beschikt over professionele docenten die werkzaam zijn in het bedrijfsleven of lesgeven op reguliere mbo-opleidingen. Ter ondersteuning wordt een lesbundel geleverd en is er beeld materiaal beschikbaar.

Resultaat
Na het behalen van het examen ontvangt u van Bureau Erkenningen de licentie Gewasbescherming C (distribueren bestrijdingsmiddelen) inclusief het pasje. Deze licentie is vijf jaar geldig. Binnen die vijf jaar dient u drie of vijf verlengingsbijeenkomsten bij te wonen om uw licentie te kunnen verlengen (afhankelijk of u licentie Gewasbescherming B ook in bezit heeft).

Vervolg
Basisveiligheid VCA en VOL-VCA zijn bijzonder nuttige vervolgcursussen.

Voor het volgen van verlengingsbijeenkomsten kunt u via Bureau Erkenningen, www.erkenningen.nl, inschrijven voor de bijeenkomsten die door Prinsentuin College Contractonderwijs worden aangeboden.

Bijzonderheden
Deze cursus kan ook in company uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw bedrijf. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Geert-Jan van der Veeken, tel: 076 572 3939 en/of prinsentuincontractonderwijs@rocwb.nl

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze cursus via onderstaande link. U komt dan op de site van ROC West-Brabant waar u zich digitaal kunt aanmelden. Uw aanmelding komt op deze manier automatisch bij ons terecht waarna u van ons een bevestiging ontvangt.
U kunt zich hier aanmelden voor deze cursus