Gewasbescherming B, bedrijfsvoeren gewasbescherming

Algemene informatie
Sinds 1 juli 1996 is een licentie verplicht voor het beroepsmatig toepassen, verkopen en/of in opslag hebben van gewasbeschermingsmiddelen. Deze cursus bereidt u voor op het examen waarmee u 'Gewasbescherming B' kunt halen.

De licentie is voor beheerders of eigenaren van een agrarisch loonwerkbedrijf of groenvoorziening bedrijven die middelen in hun bezit hebben en in opdracht van derden bestrijdingen (laten) uitvoeren. Met Gewasbescherming B mag u gewasbeschermingsmiddelen hanteren op terreinen van derden. Ook bedrijfshoofden (met geboortedatum 1 januari 1996 of later) moeten over Gewasbescherming B beschikken.


Cursusduur
 
1 lesdag, in overleg wordt een datum afgesproken voor digitale kennistoets en een mondeling examen over een uit te werken opdracht.

Datum
Donderdag 12 april 2018 (lesdag, examendag wordt in overleg afgesproken)

Inhoud

In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Schade en schaderegistratie
  • Bestrijdingsnoodzaak
  • Opstellen van een bestrijdingsschema
  • De keuze van het middel en de dosering
  • Wet- en regelgeving
  • Veiligheid
  • Teelt van het gewas

Kosten
€ 530,- (vrijgesteld van BTW). Inclusief koffie/thee, lunch, examen, lesmateriaal, certificaat en pasje van Bureau Erkenningen.

Lesmiddelen
Prinsentuin College Contractonderwijs beschikt over professionele docenten die werkzaam zijn in het bedrijfsleven of lesgeven op reguliere mbo-opleidingen. Ter ondersteuning wordt een lesbundel geleverd en is er beeld materiaal beschikbaar.

Resultaat
Na het behalen van het examen ontvangt u van Bureau Erkenningen de licentie Gewasbescherming B (bedrijfsvoeren gewasbescherming) inclusief het pasje. Deze licentie is vijf jaar geldig. Binnen die vijf jaar moet u vier verlengingsbijeenkomsten volgen om uw licentie te kunnen verlengen.

Toelatingseis
Om toegelaten te worden tot deze cursus moet u in het bezit zijn van een geldige licentie Gewasbescherming A (uitvoeren gewasbescherming).

Vervolg
Voor het volgen van verlengingsbijeenkomsten kunt u zich via Bureau Erkenningen, www.erkenningen.nl, inschrijven voor de bijeenkomsten die door Prinsentuin College Contractonderwijs worden aangeboden. Tevens kunt zich hier inschrijven voor de verlengingsbijeenkomsten.

Bijzonderheden
Deze cursus kan ook in company uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw bedrijf. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Geert-Jan van der Veeken tel: 076 572 3939 en/of prinsentuincontractonderwijs@rocwb.nl

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze cursus via onderstaande link. U komt dan op de site van ROC West-Brabant waar u zich digitaal kunt aanmelden. Uw aanmelding komt op deze manier automatisch bij ons terecht waarna u van ons een bevestiging ontvangt.
U kunt zich hier aanmelden voor deze cursus