Gebruik motorkettingzaag

Algemene informatie
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die op een veilige manier wil werken met de motorkettingzaag, vooral de particuliere gebruiker of vrijwilliger die enige ervaring heeft in het werken met de motorkettingzaag is bij het volgen van deze cursus enorm gebaat.

Cursusduur

Twee dagen

 Inhoud
Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Introductie, wetten en regels (Arbowet)
  • Veiligheidseisen aan de motorkettingzaag
  • Veiligheidsmaatregelen (omstanders, werkplek etc.)
  • Gebruik, eisen en onderhoud persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Controle en onderhoud, dagelijks onderhoud aan de motorkettingzaag
  • Het veilig uitvoeren van zaagwerkzaamheden in lichte houtopstanden en beplantingen
  • Het veilig door korten van liggend hout

Kosten
€ 385,- (vrijgesteld van btw). Inclusief koffie/thee, lunch en getuigschrift. Prijs open aanbod bij 8 deelnemers.

Lesmiddelen
Prinsentuin College Contractonderwijs beschikt over professionele machines en gereedschappen inclusief de persoonlijke beschermingsmiddelen die nodig zijn bij deze cursus. Tevens wordt er een lesbundel uitgereikt. 

Resultaat
Bij goed gevolg wordt de cursus afgesloten met het getuigschrift ‘Gebruik Motorkettingzaag’.

Tevens wordt er een pasje verstrekt met alle persoons- en cursusgegevens.

Vervolg
Motorkettingzagen 1 (lichte velling).

Bijzonderheden
Deze cursus kan ook in company uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw organisatie. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Geert-Jan van der Veeken, tel: 076 572 3939 en/of prinsentuincontractonderwijs@rocwb.nl

Bijzonderheden
Deze cursus kan ook in ‘company’ uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw organisatie. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze cursus via onderstaande link. U komt dan op de site van ROC West-Brabant waar u zich digitaal kunt aanmelden. Uw aanmelding komt op deze manier automatisch bij ons terecht waarna u van ons een bevestiging ontvangt. Klik hier om u aan te melden.