Motorkettingzaag 1, lichte velling

Algemene informatie
Deze cursus is bedoeld voor iedere professionele gebruiker die op een veilige manier wil werken met de motorkettingzaag, vooral de professionele gebruiker die geen of weinig ervaring heeft in het werken met de motorkettingzaag is bij het volgen van deze cursus enorm gebaat.
Cursusduur
Drie dagen

Data
- Maandag 11 december, dinsdag 12 december en woensdag 13 december 2017 van 8:30 - 16:00 uur

Inhoud

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Introductie, wetten en regels (Arbowet)
  • Veiligheidseisen aan de motorkettingzaag
  • Veiligheidsmaatregelen (personeel, werkplek etc.)
  • Gebruik, eisen en onderhoud persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Controle en onderhoud, dagelijks onderhoud aan de motorkettingzaag
  • Het omzagen en uitsnoeien van kleine bomen en struiken
  • Basistechniek vellen van recht opstaande bomen (dbh 40 cm.)
  • Het uitsnoeien van bomen

Kosten
€ 510,- (vrijgesteld van btw). Inclusief koffie/thee en lunch tijdens de eerste cursusdag, getuigschrift en pasje met alle persoons- en cursusgegevens. Prijs open aanbod bij 8 deelnemers.

Lesmiddelen
Prinsentuin College Contractonderwijs beschikt over professionele machines en gereedschappen. We gaan er van uit dat de deelnemers zelf de beschikking hebben over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen die nodig zijn bij deze cursus. Tevens wordt er een lesbundel uitgereikt.

Vervolg
Na het behalen van de cursus motorkettingzagen 1, lichte velling kunt u de cursus motorkettingzagen 2, zware velling gaan volgen. Deze cursus is bedoeld voor de geoefende gebruiker die regelmatig in aanraking komt met zwaardere bomen, rechtopstaand of met een scheve stand. Vooral de professionele gebruiker, die ’motorkettingzaag 1’ al behaald heeft en zich verder wil specialiseren, is bij het volgen van deze cursus enorm gebaat.

Resultaat
Bij goed gevolg wordt de cursus afgesloten met het getuigschrift ‘Motorkettingzaag 1, lichte velling’. Tevens wordt er een pasje verstrekt met alle persoons- en cursusgegevens.

Deze cursus kan ook in company uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw bedrijf. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u. 
 
Informatie  
Voor meer informatie kunt u terecht bij Geert-Jan van der Veeken, tel: 076 572 3939 en/of prinsentuincontractonderwijs@rocwb.nl.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze cursus via onderstaande link. U komt dan op de site van ROC West-Brabant waar u zich digitaal kunt aanmelden. Uw aanmelding komt op deze manier automatisch bij ons terecht waarna u van ons een bevestiging ontvangt.
U kunt zich hier aanmelden voor deze cursus.