Motorkettingzaag 3, hout onder spanning

Algemene informatie
Deze cursus is bedoeld voor de zeer geoefende gebruiker die regelmatig in aanraking kan met hout onder spanning. Hout onder spanning vergt inzicht en bekwaamheid van de bediener van de motorkettingzaag. Vooral de professionele gebruiker die zich hierin wil specialiseren, is bij het volgen van deze cursus enorm gebaat.


Cursusduur

Vier dagen

Inhoud

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Introductie, wetten en regels (Arbowet)
  • Veiligheidseisen aan de motorkettingzaag
  • Veiligheidsmaatregelen (personeel, werkplek etc.)
  • Gebruik, eisen en onderhoud persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Controle en onderhoud, dagelijks onderhoud aan de motorkettingzaag
  • Basistechniek vellen en uitsnoeien van recht opstaande bomen (dbh groter dan 40 cm.)
  • Het vellen van bomen onder spanning
  • Het loszagen van omgewaaide bomen
  • Inzetten van hulpmiddelen tijdens het werken in hout onder spanning (hydraulische graafmachine, handlier, stuurlijnen).

Kosten
€ 840,- (vrijgesteld van btw). Inclusief koffie/thee, lunch, getuigschrift en pasje met alle persoons- en cursusgegevens. Prijs open aanbod bij 8 deelnemers.

Lesmiddelen
Prinsentuin College Contractonderwijs beschikt over professionele machines, hulpmiddelen en gereedschappen. We gaan er van uit dat de deelnemers zelf de beschikking hebben over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen die nodig zijn bij deze cursus. Tevens wordt er een lesbundel uitgereikt.

Resultaat
Bij goed gevolg wordt de cursus afgesloten met het getuigschrift ‘Motorkettingzaag 3, hout onder spanning’.

Tevens wordt er een pasje verstrekt met alle persoons- en cursusgegevens.

Vervolg
Herinstructie

Bijzonderheden
Deze cursus kan ook in company uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw bedrijf. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Geert-Jan van der Veeken, tel: 076 572 3939 of prinsentuincontractonderwijs@rocwb.nl

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze cursus via onderstaande link. U komt dan op de site van ROC West-Brabant waar u zich digitaal kunt aanmelden. Uw aanmelding komt op deze manier automatisch bij ons terecht waarna u van ons een bevestiging ontvangt.
U kunt zich hier aanmelden voor deze cursus