Aanmelden

Je kunt op drie vestigingen van het Prinsentuin College terecht voor een groene MBO-opleiding.

Inschrijven

Stappen die je moet volgen bij het digitaal aanmelden:

Beste aankomend student,

Wat leuk dat je je wilt aanmelden voor een van de opleidingen van het Prinsentuin College. Je kunt je aanmelding het beste digitaal versturen.  Hiervoor volg je de volgende stappen

Meld je bij voorkeur aan voor 1 april 2018

Je moet je voor onze mbo-beroepsopleidingen bij voorkeur voor 1 april 2018 aanmelden. Wanneer je je na deze datum aanmeldt, is de kans groot dat opleidingen waarbij het aantal stageplaatsen beperkt is, vol zitten. Bij opleidingen waar een maximum aantal inschrijvingen voor geldt, krijgen studenten die zich voor 1 april hebben aangemeld en een intake hebben gehad, voorrang ten opzichte van studenten die zich na deze datum hebben aangemeld.


Meld je niet voor teveel opleidingen aan

Wanneer je je voor meerdere opleidingen bij het Prinsentuin College aanmeldt, dan is het de bedoeling je duidelijk aangeeft welke opleiding de eerste, tweede, (of eventueel derde) voorkeur heeft. Schrijf je niet voor teveel opleidingen in, maar maak een duidelijk keuze voor een of enkele opleidingen.


Digitaal doorstroomdossier én aanmelden

Heb je een digitaal doorstroomdossier (DDD)?

Zit je op het voorgezet onderwijs in de regio West-Brabant of in een andere regio waar de scholen voor voortgezet onderwijs ook met het DDD werken, dan ontvang je van je mentor een inlogcode voor het Digitale Doorstroom Dossier (DDD).

Zit je op het voortgezet onderwijs in een regio waar de scholen voor voortgezet onderwijs geen DDD hebben, ga dan naar de website  www.digitaaldoorstroomdossier.nl  en gebruik de activatiecode GW99Y6ZP om je doorstroomdossier aan te maken.

Het invullen van het digitaal doorstroomdossier (DDD) betekent niet, dat je je automatisch hebt aangemeld bij het Prinsentuin College. Je moet je dus alsnog via de aanmeldmodule op deze website aanmelden.


En nu: digitaal aanmelden!

Hieronder vind je belangrijke aandachtspunten om je aanmelding succesvol te laten verlopen. Wanneer je in de online aanmeldmodule gevraagd wordt om een opleiding te kiezen, dan kan onderstaand schema je helpen. 

Het kan het zijn dat de bevestiging van je aanmelding andere informatie weergeeft dan je hebt ingevuld in je aanmelding. Dit heeft te maken met de invoering van de herziene kwalificatiestructuur. In dit overzicht kun je zien voor welke studierichtingen je jezelf kunt aanmelden

Wil je het formulier liever printen en dan invullen?
Digitaal aanmelden heeft onze voorkeur! Heb je hier vragen over, neem dan contact op met het STIP (studenteninformatiepunt)  076 572 39 39. 

Is iets onduidelijk? Wij helpen je graag!                                                                                      
Neem contact op met het Prinsentuin College 076 572 39 39

Vragen over aanmelden of over de intakeprocedure? Neem dan contact op met deelnemersadministratie.prinsentuincollege@rocwb.nl

Hoe verder?
Als wij je aanmelding hebben ontvangen, krijg je van ons een ontvangstbevestiging, daarbij vragen we je om een kopie van je ID of paspoort en het doorstroomformulier van je huidige school op te sturen. Verder ontvangen we graag een kopie van je rapporten / schoolonderzoekresultaten van dit schooljaar of een kopie van een reeds behaald diploma met bijbehorende cijferlijst. Deze documenten kun je sturen naar ROC Diensten, t.a.v. DA Prinsentuin College / afdeling 5, Postbus 699, 4870 AR  Etten-Leur.

Nadat we de benodigde documenten binnen hebben, start de intakeprocedure. Je ontvangt vanzelf meer informatie.