Aandachtsgebieden

Onze school heeft speciale aandacht voor natuurlijk, aandachtig, ondernemend en duurzaam.

Natuurlijk: Dit betekent dat alles klopt, dat het vanzelfsprekend is. Prinsentuin College biedt een passende omgeving voor je ontwikkeling, waarbij de wisselwerking tussen je natuur en de natuur centraal staat. De manier waarop we werken is puur en nuchter. We doen wat nodig is op een natuurlijk manier.

Aandachtig: We hebben aandacht voor elkaar, ieders talent, de natuur en voor het leven. We vertrouwen op ieders natuur en de waarde daarvan voor het leven. Dat vertrouwen geven we ook elkaar. We zijn betrokken. We zijn verantwoordelijk en voelen ons vertrouwd.

Ondernemend: We zijn gericht op kansen, om met lef en creativiteit te pionieren en om ons vakmanschap en onze eigen natuur optimaal in te zetten. Wat we willen doen, proberen we. Want waar een wil is, is een weg. Maar wel met aandacht voor de consequenties ervan, voor anderen en voor de natuur.

Duurzaam: Stabiel, vasthoudend, met aandacht voor de levenslange betekenis van ons handelen. Wij dragen bij aan een nieuwe groene samenleving op een manier die 'ecologisch intelligent' is en zich richt op 'duurzaam doen'.