Pilot digitaal aanmelden Open Dagen

Donderdag 5 februari 2015 -

Binnen het ROC West-Brabant deden het Markiezaat College en het Prinsentuin College mee aan een pilot digitaal aanmelden voor de Open Dagen. Voor aanvang van de open dagen werden belangstellenden die de website bezochten, gevraagd zich alvast digitaal aan te melden. Bij binnenkomst werden deze bezoekers vervolgens gescand en konden direct doorlopen. Degenen die zich nog niet digitaal hadden gemeld, werd gevraagd of ze dit alsnog wilde doen. Vrijwel alle bezoekers deden dit.

Door deze digitale aanmelding hebben de twee colleges een prima beeld van hoeveel potentiële studenten er waren, voor welke opleidingen en niveaus ze kwamen, op welke school ze momenteel nog zitten, waar ze wonen, enzovoort. Dat is nu al handig, maar zeker als de digitale aanmelding enkele jaren wordt voortgezet. Want pas dan kunnen we eventuele trends ontdekken en daar beleid op maken.

Op het Prinsentuin College is de pilot prima verlopen. Als het aan hun ligt, blijft dit de komende jaren gehandhaafd. Maar of dit echt het geval is, zal pas na de definitieve evaluatie blijken. Mocht dit het geval zijn, dan worden de decanen in ieder geval tijdig op de hoogte gesteld, zodat zij hun leerlingen kunnen stimuleren zich al thuis digitaal aan te melden voor onze volgende open dagen. Bij binnenkomst kunnen de meeste bezoekers dan zo doorlopen.