We gaan voor de Groene Vlag

Dinsdag 7 januari 2014 -

Dinsdag 7 januari om 12.30 uur nam het Prinsentuin College de aftrap op weg naar haar certificering tot Eco-School. In het bijzijn van studenten en docenten tekenden directeur, Rein van de Wal en de werkgroep, bestaande uit studenten van het derde leerjaar Natuur, Milieu & Ruimte een intentieverklaring. Hiermee geven ze gezamenlijk aan een duurzame school te willen worden en de Groene  Vlag van Eco-Schools te willen halen.

Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet het Prinsenruin College zeven stappen nemen. Bij dit zevenstappenplan worden studenten actief betrokken.  Zij bedenken acties en voeren deze ook , samen met iedereen in en om de school, uit. Zo stimuleert Eco-Schools studenten zélf activiteiten te ondernemen om de school (verder) te verduurzamen. De methodiek biedt een structuur om duurzaamheid op te nemen in het curriculum. Met een focus op gedrag daagt deze methodiek uit tot het nemen van fysieke maatregelen binnen de organisatie. Eco-Schools richt zich op tien verschillende thema's: Afval, communicatie, energie, gebouw & omgeving, groen, hygiëne, mobiliteit, veiligheid, voeding en water.

Gedurende het zevenstappenplan  wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat. Bij voldoende inzet en bewijs van succes wordt het Prinsentuin College bezocht door een onafhankelijke auditor en zal de school het Eco-Schools keurmerk mogen voeren. Dit keurmerk bestaat uit een groene vlag.