Leerlingen basischool krijgen omgangskunde met tractoren

Vrijdag 25 november 2016 -

Donderdag 24 november hebben studenten van de niveau 3 opleiding Groen Grond en Infra de leerlingen van het basisonderwijs geleerd hoe om te gaan met tractoren in het verkeer. En hoe gevaarlijk het is om er dicht bij te fietsen.

Op Rijnmond.nl stond onderstaand artikel:

Leerlingen  leren fietsen tussen de trekkers
"In Piershil en omgeving rijden de tractoren af en aan. Daar fietsen dan ook nog eens veel kinderen tussen die onderweg zijn naar school, met gevaarlijke toestanden tot gevolg. Om de kind proberen te wijzen op de gevaren van de trekker kregen ze donderdag les van leerlingen van het Prinsentuin College MBO, de opleiding Groen, Grond en Infra.

Nicky klimt glunderend de cabine van de trekker in. Hij vindt het prachtig. Zijn medeleerlingen lopen steeds verder achter de oplegger. Pas na een meter of tien ziet hij ze. "Je ziet ze bijna niet", zegt Nicky verbaasd. "Het is goed om te weten dat je daar en naast de trekker eigenlijk niet moet rijden."

Ploeg
De kinderen uit groep 7 en 8 krijgen nog veel meer lessen. Ze leren dat een ploeg achter een tractor kan uitzwenken en dat als je op een smalle weg fietst, je beter even aan de kant kunt gaan voor de trekker.

De studenten van het MBO vinden het belangrijk dat ze de kinderen wat bijbrengen.

"Ik maak het zo vaak mee dat een fietser ineens naast mij opduikt", zegt Bas Schuurmans. "Je ziet ze gewoon niet en dan zijn ze ook nog bezig met hun telefoontjes. Hopelijk hebben we ze wat bewuster gemaakt."