Studente Bloem & Styling Prinsentuin College naar landelijke finales Skills Heroes

Vrijdag 10 maart 2017 -

In totaal zeven MBO-studenten ROC West-Brabant doen mee

Van 16 tot en met 18 maart strijden 300 mbo-studenten in 50  vakwedstrijden om de titel beste vakman of vakvrouw 2017 in de RAI Amsterdam tijdens Skills Heroes The Finals. Dorien Laarhoven studente Bloem & Styling neemt deel namens Prinsentuin College. Vanuit ROC West-Brabant nemen verder deel: Sander Scheurwater (Meubelmaker, Markiezaat College) en vanuit Cingel College: Charlotte Kelly (Facilitair dienstverlener), Tom Burgers (Facilitair dienstverlener) Louis Craninckx (kok), Job Hoogendijk (kok), Michai Mucharowski (Patissier).

Wie zich de beste jonge vakvrouwen- en mannen van Nederland mogen noemen wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 18 maart.

SkillsHeroes
Meer dan 6000 mbo'ers van 55 mbo-scholen uit heel Nederland zijn in 34 verschillende vakrichtingen afgelopen maanden de competitie met elkaar aangegaan. Uiteindelijk kwalificeerden 300 mbo-talenten zich via deze school- en regiovoorrondes voor de finales. Zij strijden drie dagen lang en moeten opdrachten uitvoeren in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit het bedrijfsleven.
De winnaars maken kans deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen voor beroepen in oktober 2017 in Abu Dhabi, Arabische Emiraten.

Skills Heroes The Finals zelf is een driedaags evenement, dat in samenwerking met onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand komt. Naast de finales kunnen bezoekende jongeren met challenges en doe-activiteiten zichzelf testen op diverse vakgebieden. Dat is ook interessant voor het maken van een beroepskeuze. Zo zijn er bijvoorbeeld challenges ‘zelf koken’ of ‘een muurtje metselen’.

Bevorderen vakmanschap
De Skills Heroes vakwedstrijden worden georganiseerd om excellentie in vakmanschap te bevorderen. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW om meer excellentie en skills in het mbo te stimuleren. Jonge vakprofessionals zijn straks het fundament van werkend Nederland. Deze vakmensen en hun vakmanschap zijn onmisbaar voor onze samenleving. Vakwedstrijden stimuleren dit aankomende talent en vakmanschap, promoten het beroepsonderwijs én laten studenten excellenter worden.
Ook de acht MBO-colleges van ROC West-Brabant richten hun onderwijsprogramma hierop, o.a. door opleidingen samen met het bedrijfsleven invulling te geven, zoals het Cingel College dat doet met Holland Casino voor de hospitality-opleidingen.

WorldSkills Netherlands
Al meer dan tien jaar ontwikkelt WorldSkills Netherlands vakwedstrijden en organiseert ze diverse evenementen: Skills Juniors voor basisschoolleerlingen, Skills Talents voor vmbo’ers en Skills Heroes voor mbo’ers. Daarnaast verzorgt WorldSkills Netherlands de begeleiding van Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen. WorldSkills Netherlands werkt samen met 55 mbo-scholen, meer dan 100 vmbo-scholen en wordt ondersteund door de ministeries van OCW en EZ, de MBO Raad en vele partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.