Groen onderwijs zet groene werkgelegenheid op de kaart

Maandag 7 april 2014 -

Er is heel veel leuk werk in de groene sector. Het is een sector die veel meer mogelijkheden biedt dan iedereen denkt. Met het project ‘Groen in Goede banen’ wil het groene onderwijs wijzen op de vele carrièreperspectieven en kansen die er zijn in de groene economie. AOC’s maken werk van deze groene economie. Op 9 april wordt de site ten doop gehouden tijdens de voorjaarsconferentie van Voorop in de Vergroening, die wordt georganiseerd door de AOC Raad.

Nederland behoort tot de absolute top als het gaat om productie van voedsel, bloemen, bomen en veredelde zaden. Ook onze koeien, paarden, varkens en kippen staan wereldwijd hoog aangeschreven. Maar ook onze natuurgebieden zijn wereldberoemd en de Nederlandse tuinarchitecten en bloemdesigners zijn van wereldklasse. Hoe divers en uitgebreid de Nederlandse groene werkgelegenheid is, wordt zichtbaar op de digitale atlas ‘groeningoedebanen.nl’.

Van de productie van streekproducten tot melkveehouderij, van zaadveredelingsbedrijven tot greenports en van recreatiegebieden tot energieleverende kassen. Veel van de economische activiteiten zijn typerend voor de regio. Het groene onderwijs in die regio heeft zijn opleidingen daar ook op afgestemd. Via de site is het mogelijk om door te klikken naar inspirerende beroepenfilmpjes en de bijpassende opleidingen.

De atlas wordt door het groene onderwijs gebruikt in hun voorlichtingsmateriaal en is te zien op www.groeningoedebanen.nl.