Studentenraad

Wij zoeken versterking!
  • Ben je tevreden over hoe bepaalde dingen lopen op school?
  • Vind je dat er een aantal dingen beter of anders zouden kunnen?
  • Houd je van discussiëren en laat je graag je stem horen?
  • Vind je het leuk om mee te denken?
  • Dan is de studentenraad wellicht iets voor jou!

Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd waar de studentenraad in overleg gaat met de directie over dingen die met school te maken hebben. Je krijgt de mogelijkheid om jouw punten in de bijeenkomst in te brengen. De bijeenkomsten zijn vrijwel altijd onder lestijd, maar je krijgt hier een officiële vrijstelling voor omdat je met en voor school bezig bent.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan maken we graag kennis met jou!
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar pcstudentenraad@rocwb.nl

Wat doet de studentenraad?
Onze school heeft een studentenraad die, zoals het woord al zegt, bestaat uit studenten. Als lid van de studentenraad mag je meedenken en beslissen over nieuwe regels en activiteiten. In de studentenraad kijk je onder andere of de bestaande regels wel goed worden uitgevoerd. Zo kan de leiding van jouw school rekening houden met de wensen van haar studenten. De studentenraad praat bijvoorbeeld mee over de organisatie van de examens, inrichting van de kantine of over de veiligheid op school.

Wat krijg je?

Je krijgt inspraak op je school. Verder doe je veel ervaring op en daar heb je later iets aan! Minstens twee keer per jaar zit de directie bij de studentenraadvergadering. Dan praten jullie over allerlei zaken die met school te maken hebben.